Actueel

Veranderde regels voor btw-vooraftrek per 1-1-2021

Per 1-1-2021 is sprake van veranderde regels met betrekking tot btw-aftrek oftewel voorbelasting. Hoewel exacte invulling van de veranderde regels t.a.v. btw-aftrek nog door het kabinet bekend gemaakt moet worden, attendeert Hut Accountants, uw partner op het gebied van accountancy, belastingadvies en salarisadministratie, u hier nu al op. U kunt daar dan alvast rekening mee houden en voorkomt zo onaangename verrassingen.

Lees verder

Rekening-courant schuld DGA aan BV: pas op met pensioen!

Mogelijk heeft u als gepensioneerd DGA jarenlang pensioen opgebouwd binnen uw BV. Het is dan natuurlijk heel jammer wanneer die BV niet in staat is om dat pensioen aan u uit te betalen wanneer deze er in financiële zin niet goed voor staat. Als DGA zit er dan weinig anders op dan wellicht af te zien van uw pensioenaanspraken. Het voordeel is dat u dan in beginsel in privé ook niet met belastingheffing inzake de inkomstenbelasting op uw pensioen te maken krijgt.

Lees verder

Toename investeringsvoordeel in 2021

In de huidige moeilijke tijden waarin de coronacrisis de economie ernstig schade toebrengt, acht de Nederlandse regering het van essentieel belang dat bedrijven blijven ondernemen en investeren. De economie moet zo goed mogelijk blijven draaien, ondanks de noodzakelijke beperkingen. De politiek wil dit komend jaar stimuleren door een toename van het investeringsvoordeel in 2021 te bieden.

Lees verder