Actueel

Versoepeling aanmelden voor de KOR als particulier zonnepaneelhouder

De Staatssecretaris van Financiën heeft een Versoepeling doorgevoerd t.a.v. het aanmelden als particulier zonnepaneelhouder voor de KOR. Als uw financieel, fiscaal en administratief dienstverlener legt Hut Accountants graag uit wat dat betekent. 

Lees verder

Opnieuw financiƫle steun voor door coronacrisis getroffen ondernemingen

Eind september meldden wij nog dat de coronasteun in het laatste kwartaal van 2021 zou stoppen. De reden was de aantrekkende economie en omdat door de toename van het aantal inentingen nieuwe, strenge en belastende maatregelen niet te verwachten waren. 2 maanden later is de situatie echter weer volkomen veranderd. Er komt opnieuw forse financiële steun voor door de coronacrisis getroffen ondernemingen.

Lees verder

Btw-aangifte doen via oude ondernemersportaal vervalt in 2022

De belastingdienst is al een tijdje bezig om 1 centraal portaal voor ondernemers te realiseren. Dat portaal is Mijn Belastingdienst Zakelijk. Hier kan men terecht voor aangifte van alle soorten belastingen zoals omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Maar bijvoorbeeld ook voor de aangifte verhuurderheffing wanneer men meer dan 50 huurwoningen onder de huurtoeslaggrens bezit. In het oude portaal van de belastingdienst kon men tot voor kort nog de volledige btw-aangifte indienen. De…

Lees verder