Actueel

Onbelast lenen van eigen onderneming wordt beperkt

Als aanmerkelijkbelanghouder bezit u minimaal 5 procent van de aandelen in een vennootschap. Een van de manieren om geld te onttrekken aan de vennootschap is door geld van de eigen onderneming te lenen. Tot op heden kon men als aanmerkelijkbelanghouder onbelast, onbeperkt geld lenen van de eigen onderneming. Vanaf 2023 zal dat echter veranderen.

Lees verder

Papieren schenking wijziging vermogensbelasting

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de papieren schenking. Dat betekent schenken onder schuldigerkenning. Met name wanneer vermogen vast zit in bijvoorbeeld een woning, is dit voor bijvoorbeeld ouders een manier om toch al vermogen over te hevelen naar de kinderen. Door vermogen op papier over te hevelen kan vermogensbelasting worden bespaard. Voor 2022 staan er echter veranderingen in het box 3-stelsel (sparen en beleggen) op stapel. En die zullen ook invloed hebben op de gevolgen van een papieren…

Lees verder

Uitstel naheffingsaanslag btw aanvragen?

Veel ondernemers ontvangen binnenkort een naheffingsaanslag omzetbelasting. Als ze hiervoor uitstel van betaling willen hebben en het uitstel is nog niet aangevraagd, kunnen ze dit alsnog online doen.

Lees verder