Actueel

Vraag en antwoord met betrekking tot de nieuwe pensioenwet

Eind mei 2023 gaf de 1e Kamer haar zegen t.a.v. de nieuwe pensioenwet. U heeft er vast al het een en ander over gehoord. Maar waarom komt er eigenlijk een nieuwe pensioenwet? En wat verandert er voor u in het nieuwe pensioenstelsel? Lees de vraag en antwoord van Hut Accountants m.b.t. de nieuwe pensioenwet.

Lees verder

Standpunt fiscus - vergoeding financieel advies werknemer wordt aangemerkt als loon

Vanaf het 2e kwartaal van 2023 maken de 26 kennisgroepen van de fiscus hun standpunten t.a.v. fiscale aspecten openbaar via de website kennisgroepen.belastingdienst.nl. Dit biedt antwoorden op vragen bij de uitvoering van de fiscale wetgeving. Het zorgt voor meer transparantie en eenduidigheid. Recent werd gepubliceerd dat de vergoeding voor financieel advies aan een werknemer door de werkgever, voor eerstgenoemde wordt aangemerkt als loon.

Lees verder

4 financiƫle regelingen voor stimulering van zakelijk fietsen

Als werknemer een auto van de zaak heeft, dan is dat vandaag de dag heel gewoon. Maar werkgevers die het woon-werkverkeer van hun personeel snel, effectief en goedkoop willen verduurzamen, moeten ook eens serieus de fiets in overweging nemen. Zakelijk fietsen heeft diverse voordelen. Er zijn dan ook diverse financiële regelingen om dit onder werknemers te stimuleren. Hut Accountants vertelt u er graag meer over.

Lees verder