Actueel

4 financiƫle regelingen voor stimulering van zakelijk fietsen

Als werknemer een auto van de zaak heeft, dan is dat vandaag de dag heel gewoon. Maar werkgevers die het woon-werkverkeer van hun personeel snel, effectief en goedkoop willen verduurzamen, moeten ook eens serieus de fiets in overweging nemen. Zakelijk fietsen heeft diverse voordelen. Eer zijn dan ook diverse financiële regelingen om dit onder werknemers te stimuleren. Hut Accountants vertelt u er graag meer over.

Lees verder

Per 1 juni 2023 einde acceptgiro tijdperk, dus ook bij de fiscus

De gele Euro-acceptgiro zoals de meeste mensen die vandaag de dag kennen, werd in de huidige vorm in 2002 geïntroduceerd. Het fenomeen is niet typisch voor de Belastingdienst, maar werd wel nog altijd veelvuldig door de fiscus gebruikt. Deze gele kaart wordt aan de betaler toegestuurd, hetgeen de wijze van betaling vergemakkelijkt. Per 1 juni 2023 zal de acceptgiro als betaalmethode echter volledig worden afgeschaft. Ook de fiscus zal u daarom geen acceptgiro’s meer toesturen.

Lees verder

Advies geen ingebrekestelling fiscus rondom bezwaarprocedures met betrekking tot box 3 over 2021 en 2022

Hut Accountants roept mensen die een bezwaarschrift inzake box 3 t.a.v. de belastingjaren 2021 en 2022 hebben ingediend op, om NIET over te gaan tot ingebrekestelling van de fiscus bij het overschrijden van de wettelijke termijn waarin de fiscus bezwaarprocedures moet afhandelen. Wij leggen graag uit waarom niet.

Lees verder