Actueel

Opnieuw financiƫle steun voor door coronacrisis getroffen ondernemingen

Eind september meldden wij nog dat de coronasteun in het laatste kwartaal van 2021 zou stoppen. De reden was de aantrekkende economie en omdat door de toename van het aantal inentingen nieuwe, strenge en belastende maatregelen niet te verwachten waren. 2 maanden later is de situatie echter weer volkomen veranderd. Er komt opnieuw forse financiële steun voor door de coronacrisis getroffen ondernemingen.

Lees verder

Btw-aangifte doen via oude ondernemersportaal vervalt in 2022

De belastingdienst is al een tijdje bezig om 1 centraal portaal voor ondernemers te realiseren. Dat portaal is Mijn Belastingdienst Zakelijk. Hier kan men terecht voor aangifte van alle soorten belastingen zoals omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Maar bijvoorbeeld ook voor de aangifte verhuurderheffing wanneer men meer dan 50 huurwoningen onder de huurtoeslaggrens bezit. In het oude portaal van de belastingdienst kon men tot voor kort nog de volledige btw-aangifte indienen. De…

Lees verder

Hoe fiscaal omgaan met kerstpakketten en geschenken?

Bent u werkgever en wilt u (aan het einde van het jaar) kerstpakketten en geschenken aan uw personeel verstrekken? Informeer uzelf goed over hoe u hier in fiscaal opzicht mee moet omgaan. Worden uw attenties niet op de correcte manier geadministreerd, dan moet uw personeel er namelijk belasting over betalen.

Lees verder