Actueel

Ik had echt nooit gedacht dat ik dit nog eens zou doen

Heb je dat weleens? Na een drukke werkdag kom je thuis, maar het ontbreekt aan dat sprankje enthousiasme. En als je partner je vraagt hoe je dag was, is het moeilijk om iets positiefs te delen. Je realiseert je dat de teller van positieve momenten niet zo hoog staat als je zou willen.

Lees verder

5 subsidies om uw bedrijf te verduurzamen

De energietransitie, de overgang naar een situatie waarin de energievoorziening structureel anders van aard en vorm is dan in het huidige energiesysteem, is in volle gang. Iedereen moet eraan meedoen, ook uw bedrijf! Maar verduurzamen, dat kost aardig wat geld. Hut Accountants somt daarom 5 subsidies op om uw bedrijf in 2024 mee te verduurzamen.

Lees verder

Weetjes over vennootschapsbelasting

Belasting betalen, dat moeten we allemaal. Maar de wijze waarop dat gebeurt loopt uiteen. Overweegt u bijvoorbeeld om uw ondernemingsvorm binnenkort te wijzigen van eenmanszaak naar bv? Of bent u voornemens om een geheel nieuw bedrijf op te richten met die rechtsvorm? Dan krijgt u te maken met een belastingvorm die u tot dusverre wellicht nog vreemd was, namelijk de ‘vennootschapsbelasting’. Dit artikel beschrijft diverse weetjes t.a.v. de Vpb.

Lees verder