Actueel

Verdere versoepeling urencriterium coronacrisis

In een vorig nieuwsbericht meldden wij al dat er een versoepeling geldt voor ondernemers die vanwege de coronacrisis in 2020 niet aan het urencriterium kunnen voldoen. Het urencriterium stelt dat u als ondernemer minimaal 1.225 uur in de eigen onderneming werkzaam moet zijn, oftewel gemiddeld 24 uur per week.

Lees verder

Onbelast lenen van eigen onderneming wordt beperkt

Als aanmerkelijkbelanghouder bezit u minimaal 5 procent van de aandelen in een vennootschap. Een van de manieren om geld te onttrekken aan de vennootschap is door geld van de eigen onderneming te lenen. Tot op heden kon men als aanmerkelijkbelanghouder onbelast, onbeperkt geld lenen van de eigen onderneming. Vanaf 2023 zal dat echter veranderen.

Lees verder

Papieren schenking wijziging vermogensbelasting

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de papieren schenking. Dat betekent schenken onder schuldigerkenning. Met name wanneer vermogen vast zit in bijvoorbeeld een woning, is dit voor bijvoorbeeld ouders een manier om toch al vermogen over te hevelen naar de kinderen. Door vermogen op papier over te hevelen kan vermogensbelasting worden bespaard. Voor 2022 staan er echter veranderingen in het box 3-stelsel (sparen en beleggen) op stapel. En die zullen ook invloed hebben op de gevolgen van een papieren…

Lees verder