Actueel

Wat zijn de mogelijkheden om geld te lenen van uw eigen BV

Heeft u geld nodig voor privédoeleinden? Vanzelfsprekend kunt u dan een lening bij een bank afsluiten. Bent u echter eigenaar van een eigen BV die geldmiddelen beschikbaar heeft, dan zijn er ook mogelijkheden om onder gunstige condities geld te lenen van uw eigen BV. Wij leggen die mogelijkheden graag aan u uit.

Lees verder

5 tips voor veilig online zakendoen

Iedereen gebruikt vandaag de dag online techniek bij het ondernemen. Ongeacht in welke branche men werkzaam is, een groot gedeelte van de dataverwerking en dienstverlening vindt online plaats. Dat biedt grote voordelen. Maar van de veiligheidsrisico’s hebben veel ondernemers geen kaas gegeten. Hut Accountants geeft 5 tips voor veilig online zakendoen.

Lees verder

Let op! Per 1 januari 2024 btw-wijziging ten name van het BUA drempelbedrag

De btw die u als werkgever betaalt ten aanzien van uitgaven aan giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen, is aftrekbaar voor zover deze onder het BUA drempelbedrag blijven. Wanneer werknemers (of relaties) een eigen bijdrage voor personeelsvoorzieningen of relatiegeschenken betaalden, dan waren deze opbrengsten exclusief btw tot dusverre aftrekbaar van de uitgaven. Per 1 januari 2024 is er echter sprake van een btw-wijziging ten aanzien van het BUA drempelbedrag.

Lees verder