Actueel

Ondernemersgevoel na Corona blijft onzeker ondanks toenemend vertrouwen

Per 1 oktober 2021 stopt de Coronasteun voor ondernemers. Er zijn dan in beginsel geen regelingen meer waarop een beroep kan worden gedaan. Wel is het mogelijk om opgebouwde (belasting)schulden over een langere termijn af te lossen. De politiek is van mening dat handhaving van de maatregelen niet nodig en zelfs onverantwoord is. Het economisch herstel is immers aanzienlijk. Maar hoe zit het eigenlijk met het gevoel van ondernemers zelf in deze fase van de Coronacrisis? Hut Accountants licht u graag in over…

Lees verder

Per 1 oktober 2021 stopt de coronasteun

Met uitzondering van enkele specifieke bedrijfstakken stopt per 1 oktober de coronasteun. Het betreft onder andere de NOW-regeling, de TVL en ook de mogelijkheid van uitstel van betaling van onder andere belastinggelden. Sommige ondernemers worden wellicht nerveus. Hut Accountants legt graag uit welke consequenties het einde van de coronasteun heeft.

Lees verder

Het verschil tussen-nulaangifte-en-nihilaangifte-loonheffing

Verricht u zelf de aangifte loonheffing? Het is belangrijk dat dat correct geschiedt. Is er sprake van een aangiftetijdvak waarover u geen loon hoeft aan te geven en u geen loonheffingen verschuldigd bent? Wanneer u niet over een intrekking t.a.v. de inhoudingsplicht beschikt, dan dient u toch tijdig loonaangifte te doen om een boete te voorkomen. Dit doet u door een nulaangifte of een nihilaangifte in te dienen. Er is een verschil tussen beide vormen van aangifte loonheffing.

Lees verder