Actueel

Rijdt u als ondernemer een auto van de zaak of in privé?

Hoewel de coronacrisis een flinke invloed had op onze reisbewegingen, begeven veel mensen zich inmiddels weer op de openbare weg. Zo ook ondernemers die zich t.b.v. hun activiteiten veelvuldig moeten verplaatsen. Wat is nu gunstiger als ondernemer, een auto van de zaak rijden of in privé? Hut Accountants legt graag de bijzonderheden uit.

Lees verder

Rechtsherstel box 3 heeft grote gevolgen

Om en nabij 60.000 personen hebben bezwaar gemaakt tegen de heffing in box 3, het inkomen uit sparen en beleggen, ten aanzien van de belastingjaren 2017 tot en met 2020. Mede daardoor was de Hoge Raad eind 2021 van oordeel dat de manier waarop vermogen in box 3 momenteel wordt belast, niet acceptabel is en dat rechtsherstel dient plaats te vinden. Dit heeft zodoende ook effecten op het verzamelinkomen.

Lees verder

Belastingzaken regelen nadat iemand is overleden

Een overlijden is ten eerste een trieste aangelegenheid. Het legt een groot emotioneel beslag op de nabestaanden. En dat terwijl er in zo’n periode ook zoveel geregeld moet worden. Zeker wanneer iemand onverwacht is overleden, kan er daarbij ook nog eens sprake zijn van een behoorlijke mate van complexiteit. Zo moeten nabestaanden onder andere diverse belastingzaken regelen nadat iemand is overleden.

Lees verder