Actueel

Erfenis met aanmerkelijkbelangaandelen

Op het moment dat een aanmerkelijkbelanghouder overlijdt is in de meeste gevallen direct inkomstenbelasting verschuldigd. Het overlijden wordt door de fiscus namelijk beschouwd als een fictieve vervreemding van aandelen. De hierover verschuldigde inkomstenbelasting kan worden voldaan door middel van een onbelast overlijdensdividend. Hut Accountants legt uit hoe dat werkt.

Lees verder

Eerste fase rechtsherstel box 3 door belastingdienst afgerond

Volgens de planning is de eerste fase van het rechtsherstel box 3 afgerond. Afgelopen weken hebben mensen die meededen aan de massaalbezwaarprocedure tegen box 3-heffing over 2017 - 2020 een brief van de belastingdienst ontvangen. In totaal werden er 225.000 brieven en 130.000 beschikkingen door de belastingdienst verstuurd om zo belastingplichtigen te informeren over de meest gunstige berekening van het box 3 inkomen. Als de nieuwe berekening zorgde voor een lager box 3- inkomen, dan kreeg men een brief…

Lees verder

Voorstel afschaffen FOR per 1 januari 2023

De Raad van State adviseert het afschaffen van de FOR per 1 januari 2023. Als dit voorstel wordt aangenomen, en dat is waarschijnlijk, zal met ingang van die datum het verder opbouwen van de FOR niet meer mogelijk zijn. Hut Accountants legt uit wat de consequenties daarvan zijn voor u als ondernemer.

Lees verder