Actueel

Uitstel naheffingsaanslag btw aanvragen?

Veel ondernemers ontvangen binnenkort een naheffingsaanslag omzetbelasting. Als ze hiervoor uitstel van betaling willen hebben en het uitstel is nog niet aangevraagd, kunnen ze dit alsnog online doen.

Lees verder

Versoepeling urencriterium coronacrisis

Om in aanmerking te komen voor zelfstandigenaftrek, een extra fiscale aftrekpost op de winst uit onderneming die u als zelfstandig ondernemer realiseert, moet u voldoen aan het urencriterium. Dat stelt dat u als zelfstandige minimaal 1.225 uur per jaar binnen uw onderneming actief moet zijn. Dit komt overeen met gemiddeld 24 uur per week.

Lees verder

Voorschot subsidie praktijkleren mbo coronacrisis

Biedt u een of meer praktijkleerplaatsen aan in uw bedrijf voor studenten in het MBO? Dan bent u wellicht al bekend met de subsidie praktijkleren. De subsidie praktijkleren biedt voor diverse typen praktijkleerplaatsen een tegemoetkoming in de loon- en begeleidingskosten voor de student die u binnen uw bedrijf begeleidt. Eerdere jaren ontving u het subsidiebedrag altijd na afloop van het schooljaar. I.v.m. de coronacrisis is het nu mogelijk om een voorschot aan te vragen voor de subsidie praktijkleren voor…

Lees verder