Uitstel belastingbetaling ondernemers i.v.m. Corona verlengd

Ondernemers wier bedrijf in betalingsproblemen is gekomen als gevolg van de coronacrisis, zouden oorspronkelijk tot en met 30 juni 2021 (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen bij de belastingdienst. Uitstel van belastingbetaling door ondernemers gold voor verschillende belastingen. Dit bijzondere uitstel voor ondernemers wordt nu verlengd.

Waarom verlenging uitstel belastingbetaling?

Zo’n 250.000 ondernemers hebben sinds kwartaal 1 van 2020 toen de Coronacrisis begon, gebruik gemaakt van uitstel van belastingbetaling. De belastingschuld aan de belastingdienst is daardoor inmiddels aanzienlijk opgelopen.

Hoewel Minister Hoekstra van Financiën met de rest van het kabinet aanvankelijk de mening toegedaan was dat ondernemers per 1 juli 2021 weer gewoon aan hun belastingverplichtingen zouden moeten voldoen, had de Tweede Kamer daarop een andere visie. Het argument van Hoekstra en het kabinet was dat de economie inmiddels weer voldoende was hersteld opdat ondernemers onder andere hun btw en loonheffing zouden kunnen betalen. De Tweede Kamer ziet echter dat veel ondernemers daar nog niet toe in staat zijn en door de extra belastingdruk in geldnood kunnen komen. Het kabinet heeft het verzoek tot verlenging van de uitstelmaatregel nu ingewilligd.

Tot wanneer wordt uitstel belastingbetaling voor ondernemers i.v.m. Corona verlengd?

Men kan als ondernemer nu bijzonder uitstel voor belastingbetaling aanvragen tot 1 oktober 2021 waardoor men tot die datum verschillende belastingen nog niet hoeft te betalen. Heeft u als ondernemer op dit moment al bijzonder uitstel van belastingbetaling, dan kunt u dat tot deze datum verlengen.

Vanaf 1 oktober 2022 moeten de openstaande belastingschulden die als gevolg van uitstel zijn ontstaan, terugbetaald worden. Hiervoor hebben ondernemers 5 jaar de tijd.

Onze specialisten staan u bij

Hut Accountants staat zijn cliënten bij met raad en daad, ook in financieel lastige tijden. Heeft u hulp nodig bij het verlengen of aanvragen van uitstel van belastingbetaling i.v.m. de Coronacrisis? Neem in dat geval contact op met een van onze fiscalisten, accountants of salarisadministrateurs.