Tips voor succesvol ondernemen met een webshop

De verschuiving van offline naar online is al jaren duidelijk zichtbaar. De Coronapandemie heeft de behoefte van de consument om online te winkelen alleen maar versneld. Ook bij Hut Accountants krijgen we steeds meer te maken met cliënten die zich geheel of gedeeltelijk op Internetondernemen richten. Dat is mooi want dat vergroot ook ons inzicht in deze tak van sport. Graag delen we daarom een aantal tips met u voor succesvol ondernemen met een webshop.

Ondernemers kunnen niet meer om internet heen

Bij Hut Accountants ervaren we dat zelfs zzp'ers die eerder nooit aan een webwinkel of e-commerce dachten, nu gebruik gaan maken van de mogelijkheden van een webshop. In de praktijk zien wij dat online en offline business overigens zeer goed naast elkaar kunnen bestaan en elkaar vaak alleen maar versterken. Ondernemen via een webshop vergroot dikwijls de zichtbaarheid van een onderneming en een ondernemer.

In de ‘strijd om aandacht’ is het essentieel om u te blijven positioneren. Op die manier kan de consument 24 uur per dag zonder veel moeite zien wie en waar u bent en waar u voor staat.

Een aantal tips voor succesvol ondernemen met een webshop

Succesvol ondernemen met een webshop vraagt om specifieke aandacht, kennis en vaardigheden. Hut Accountants geeft graag een aantal tips om uw webshop tot een succes te maken en te zorgen voor toename van het aantal klanten en kopers.

TIP: Kijk niet te veel de kat uit de boom maar onderneem!

In de praktijk zien we dat ‘onzekere’ ondernemers de neiging hebben om hun webshop steeds verder te willen perfectioneren alvorens deze online te plaatsen. Ze zijn bang om iets verkeerd te doen. Dat zorgt ervoor dat de webshop soms pas na maanden online komt. Of helemaal nooit.

Een van onze belangrijkste tips is gestoeld op onze ervaring dat succesvol ondernemen met een webshop vooral ook bepaald wordt door daadkracht. Zet de eerste opzet van uw webshop gewoon snel online en breng van daaruit verbeteringen aan. U kunt dan ook meteen de waardevolle feedback van bezoekers meenemen.

TIP: Leer vooral van anderen

Het is in onze visie een valkuil om u volledig vast te bijten in ‘literatuur’ en ‘online theoretische artikelen’ waarmee u uw kennis over internetondernemen vergroot. Kijk gewoon vooral naar waar uw concurrenten mee bezig zijn en bepaal wat u wel en niet bruikbaar vindt. Kijk ook buiten uw branche om te zien wat daar nuttig van is.

Een belangrijke tip is om u niet te laten verleiden tot het kiezen voor compleet maatwerk op technologisch gebied. Er zijn dikwijls branchegerichte platforms waar u met uw product of dienst bij kunt aansluiten. Bovendien is er al veel websoftware beschikbaar die standaard functionaliteit bevat die ruim voldoende voor u zal zijn. Dat werkt goedkoper en sneller. Het wiel geheel opnieuw uitvinden is niet noodzakelijk om succesvol te kunnen ondernemen met een webshop.

TIP: Denk zowel in fysieke producten als in diensten

Een webshop hoeft niet alleen gevuld te worden met fysieke producten. Internet is bij uitstek de plek waar toegevoegde waarde gerealiseerd kan worden door de introductie van nieuwe vormen van dienstverlening. De toegenomen bereidheid van de consument om van afstand te communiceren, bijvoorbeeld door middel van videoconversaties draagt daaraan bij.

Adviesgesprekken op maat, trainingen en inspiratiesessies kunnen heel gemakkelijk via een webshop worden aangeboden. En daar mag gewoon voor worden betaald.

TIP: Maak gebruik van contentmarketing

Er zijn speciale technieken om online beter gevonden te worden. Om daarvan gebruik te maken kunt u de kennis inhuren van een online marketingbureau.

De belangrijkste manier om u zichtbaar te maken is echter contentmarketing. Dat betekent teksten en nieuwsberichten schrijven over de zaken waar u verstand van heeft. Deel net als ons uw specifieke kennis en schrijf met regelmaat een nieuw artikel. Op die manier ranken zoekmachines uw website hoger op specifieke zoektermen die door gebruikers in zoekmachines worden gebruikt.

Hut Accountants is er om u op financieel administratief gebied te faciliteren

Om u te begeleiden bij alle aspecten die relevant zijn voor succesvol ondernemen met een webshop, spelen verschillende partijen een rol. Neem contact met ons op wanneer u hier vragen over heeft. Hut Accountants brengt u desgewenst in contact met partnerbedrijven die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld online marketing.

Voor de financieel administratieve aspecten t.a.v. uw webshop bent u bij Hut Accountants aan het goede adres. Onze experts die actief zijn op het gebied van accountancy, belastingadvies en salarisadministratie, bekijken graag samen met u hoe u uw administratieve systemen het beste kunt inrichten zodat ze optimaal aansluiten op uw internet business.

Succesvol ondernemen met een webshop? Neem ook daarvoor gerust contact op met Hut Accountants.