NOW6: de wijzigingen per 26 juli die gelden voor de 6e periode

Het loket voor het aanvragen van NOW6 is open per 26 juli 2021. Wilt u zonder zorgen een beroep doen op deze loonkostensubsidie? Raadpleeg Hut accountants!

De NOW-regeling is de Tijdelijke Noodmaatregel ter Overbrugging voor Werkbehoud. Deze regeling zorgt ervoor dat ondernemers hun personeelsleden ondanks omzetterugval kunnen doorbetalen. Op die manier wordt de werkgelegenheid en het inkomen van deze mensen in stand gehouden. Op maandag 26 juli opent het UWV-loket voor een beroep op deze regeling ten aanzien van de 6e periode. Hut accountants legt graag uit wat de wijzigingen zijn.

Wanneer NOW6 aanvragen?

Vanaf 26 jul 2021 kan om een tegemoetkoming in de loonkosten worden verzocht voor het 3e kwartaal van 2021. U kunt dit doen tot en met de laatste dag van dat kwartaal (30 september). Net als in voorgaande periodes geldt de eis dat er sprake moet zijn van minimaal 20 procent omzetverlies.

Belangrijke wijzigingen in NOW6:

De voorwaarden van de NOW-regeling kunnen wijzigen per periode van openstelling. NOW6 kent een aantal wijzigingen ten opzichte van NOW5.

Het maximale omzetverlies ter berekening van de loonkostensubsidie bedraagt 80 procent, ook wanneer er in werkelijkheid sprake is van een grotere mate van omzetreductie.

De referentiemaand voor de loonsom is ten behoeve van NOW6 gewijzigd. Voor NOW6 is de referentiemaand februari 2021 terwijl dat voor NOW5 juni 2020 was.

Hoe wordt de vergoeding in NOW6 berekend?

Het maximale vergoedingspercentage bedraagt 85% van de loonkosten van februari.

Daarbij wordt 40% opgeteld ter compensatie van extra kosten.

Het bedrag bij 1 en 2 wordt vermenigvuldigd met het percentage omzetreductie (maximaal 80% dus).

NOW6: ook bij omzetverlies door andere oorzaken

De NOW-regeling is oorspronkelijk opgezet om de werkgelegenheid gedurende de Coronacrisis te behouden. De oorzaak van omzetverlies is echter inmiddels veralgemeniseerd waardoor ook organisaties die omzetreductie als gevolg van wateroverlast (in Limburg) ervaren, een beroep op NOW6 kunnen doen. Ook voor hen zijn de wijzigingen van NOW6 van toepassing.

Vragen over deze regeling of hulp nodig?

Bij Hut accountants vindt u deskundigen op alle vlakken van het financieel-administratieve vakgebied zoals accountants, belastingadviseurs en salarisadministrateurs. Zij praten u graag bij over de wijzigingen binnen NOW6 en assisteren u graag om succesvol een beroep te doen op NOW6. Op die manier komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Neem gerust contact met ons op!