Fiscus licht nieuwe kleine ondernemersregeling toe

De Belastingdienst gaat op de eigen site in op de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) die vanaf 1 januari 2020 ingaat.

De regeling verandert onder andere op de volgende punten:

  • De korting op de btw die u moet betalen vervalt. Daarvoor in de plaats komt een vrijstelling voor de btw. U kunt zelf kiezen of u meedoet aan de nieuwe regeling.
  • De huidige kleineondernemersregeling is alleen voor natuurlijke personen of samenwerkingsverbanden van natuurlijke personen. Aan de nieuwe kleineondernemersregeling kunnen vanaf 2020 ook rechtspersonen deelnemen zoals stichtingen, verenigingen en bv’s.

Wanneer kunt u meedoen met de nieuwe kleineondernemersregeling? Als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent btw-ondernemer.
  • U bent als ondernemer in Nederland gevestigd.
  • Uw omzet is niet hoger dan € 20.000 per kalenderjaar. Niet alle omzet telt mee bij het bepalen van deze grens.

Weet u niet zeker of u aan de voorwaarden voldoet of hoe u uw omzet voor 2020 moet schatten?
Via belastingdienst.nl/kor vindt u een hulpmiddel waarmee u dat zelf eenvoudig na kunt gaan. U mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij geven u graag meer uitleg.

Wel of niet meedoen: u maakt zelf de keuze.
U kiest zelf of u wel of niet meedoet aan de nieuwe kleineondernemersregeling. Als u besluit mee te doen, dan moet u zich vooraf aanmelden met het aanmeldformulier. Via belastingdienst.nl/kor vindt u het aanmeldformulier. Als u vanaf 1 januari 2020 mee wil doen moet uw formulier uiterlijk 20 november 2019 bij de Belastingdienst binnen zijn.

Bron: Accountancy Vanmorgen