Einddatum vaststelling TVL Q3 2021 doorgeschoven naar 1 augustus 2022

Volgens Europese regelgeving mag Nederland tijdelijk steun verlenen aan ondernemers die schade ondervinden door de coronamaatregelen. Deze tijdelijke mogelijkheid loopt af op 30 juni 2022. 

Wat betekent dat

Dat betekent dat het RVO na die datum geen enkele TVL-subsidieaanvraag meer mag verlenen. Dit geldt echter niet voor de vaststelling. Daarom is de Q3 vaststelling uitgesteld. 

De vaststelling TVL Q3 2021 wordt doorgeschoven naar 1 augustus 2022, zo meldt het RVO. Per 1 juli 2022 loopt de TVL- regeling af. De TVL Q3 2021 wordt later vastgesteld dan is gepland omdat het RVO eerst alle verleningsaanvragen afgerond wil hebben voor deze datum. 

Wat houdt de TVL ook alweer in? 

De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) is een belastingvrije tegemoetkoming die u als Mkb’er helpt bij het betalen van uw zakelijke lasten bij omzetverlies. Onder de vaste lasten vallen bijvoorbeeld huur, pacht, verzekeringen, onderhoud, leasecontracten en abonnementen. Loonkosten voor bijvoorbeeld het personeel wordt daarin niet meegerekend, maar daarvoor is de NOW- regeling bestemd. 

Op de website van het RVO is een overzicht te zien hoever ze zijn met de TVL Q3 2021. In het overzicht is o.a. te zien hoeveel aanvragen in TVL Q3 2021 zijn gedaan. De cijfers worden elke zondag vernieuwd. 

Hulp of uitleg nodig? 

Heeft u vragen of hulp nodig naar aanleiding van de vaststelling TVL Q3 dan zijn de specialisten t.a.v.  Accountancy, belastingadvies en salarisadministratie van Hut Accountants u graag van dienst. Samen slaan we ons als ondernemers door de Coronacrisis heen. 

Neem gerust contact met ons op. 

 

Bron: RVO