Cursus Snelstart voor ondernemersvereniging Annen

Van de ondernemersvereniging Anno uit Annen kwam het verzoek of ons kantoor een presentatie zou willen geven over het boekhoudprogramma SnelStart. Ondernemers die er mee werken zouden graag extra informatie willen, omdat ze het idee hebben dat ze meer met het programma kunnen doen dan nu. Ook ondernemers die het programma niet kenden leek het interessant. Enerzijds om informatie t.b.v. hun eigen administratie op te doen, anderzijds om wellicht zelf ook t.z.t. met een boekhoudprogramma te gaan werken.

Op maandag 15-04-2019 werd de presentatie gehouden met een zeer gevarieerde ondernemersclub. Gert Jan en Egbert hebben namens Hut Accountant de cursus gegeven.

Na een korte inleiding door Gert Jan over hoe SnelStart werkt zijn ze zich daarna gaan richten op SnelStart-online (boekhouden via het internet). Zaken die hierbij aan de orde kwamen waren o.a. e-facturering, implementatie inkoop- en verkoopfacturen, koppelingen met diverse andere software, etc. Daarna heeft Egbert meer informatie gegeven over het boekhoudkundige gedeelte, hoe kan je meer informatie uit SnelStart halen. Hierbij kwamen o.a. boeken, bankkoppelingen, uitleg van een kolommenbalans, debiteuren en crediteuren en openstaande posten aan de orde.

Gedurende de presentatie werden door de ondernemers diverse vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. Deze werden of tijdens de presentatie direct beantwoord, of later door Gert Jan of Egbert naar de ondernemers teruggekoppeld.

De algemene reactie van de ondernemers was zeer positief. Niet alleen hadden ze het gevoel dat ze er beslist wat van hadden opgestoken, maar ook dat een online boekhoudprogramma veel mogelijkheden biedt. Tevens vonden de ondernemers het erg fijn om onderlinge ervaringen en problemen uit te kunnen wisselen.

De onderlinge interactie was zeer goed te noemen. De presentatie was wat dat betreft voor beide partijen zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Mocht u ook geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons kantoor op. Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.
Ons motto is niet voor niets “samen gaan voor resultaat”.

Egbert Darwinkel
Gert Jan Zetstra